27 Marzo 2024

O soro: De residuo a produto de valor para as queixerías galegas

As queixerías Prestes e Queizuar lideran dous dos principais proxectos sobre a revalorización de residuos lácteos presentados no IV Foro de Innovación Productiva do Sector Agrario. Os resultados son unha ampla gama de productos de alto valor engadido
7 Marzo 2024

“Cando se fala de I+D+i lácteo, a industria ten que entender que o sector empeza no gandeiro”

Medrar é unha das poucas consultoras privadas especializadas en innovación no sector lácteo e coordina o PERTE Agroalimentario, no que participan varias industrias e queixerías galegas. Falamos con Hugo Criado, o seu CEO, que defende a necesidade de integrar aos produtores nos fondos e proxectos de I+D+i
19 Xaneiro 2024

Grazemaster: Un proxecto galego que dixitaliza o pastoreo e optimiza os recursos en extensivo

Este grupo operativo galego está a desenvolver unha ferramenta de xestión integral do pastoreo a través do internet das cousas e de drons. Isto permitirá abrir pasto ao gando automaticamente, ademais de controlar outros recursos como a auga dos bebedoiros