25 Abril 2025

“O chícharo de raposo ten un gran potencial como ferramenta de sustentabilidade agrícola”

Entrevista a Marta Santalla, investigadora do Grupo de Xenética do Desenvolvemento Vexetal (www.devoleg.es) na Misión Biolóxica de Galicia (MBG-CSIC), unha das entidades socias do grupo operativo MAXI-CoberLEG, que busca mellorar a produción agraria mediante o uso de cultivos de leguminosas de cobertura de inverno.
12 Marzo 2025

Listas para comercializar as variedades de oliveira autóctona de Galicia ‘carapucho’, ‘carmeliña’, e ‘maruxiña’

Implica que a partir de agora os viveiros poderán iniciar a comercialización de planta das tres variedades unha vez lles foi transferida e os olivareiros poderán realizar plantacións con elas
26 Xuño 2024

‘Bágoa Atlantic’, o chícharo galego que chega á alta cociña

O CSIC presentou esta nova variedade, desenvolta a partir dunha selección dun chícharo tradicional galego, que inicia a súa comercialización coa firma dun contrato de licenza de explotación entre o CSIC e as empresas El Calabacín Rojo e Restaurante Culler de Pau