4 Xuño 2025

A Feira Semana Verde de Galicia acolle a presentación de 16 proxectos de innovación nos sectores agroalimentario e forestal

FEUGA participará un ano máis na Feira Internacional Abanca Semana Verde, presentando diversos proxectos de innovación nos sectores agroalimentario e forestal. Nesta edición, a caseta de […]
28 Maio 2025

“O cultivo de pataca é máis rendible e sustentable rotando con chícharos e empregando plantas trampa contra os nemátodos”

Entrevista ao investigador David Fernández Calviño, quen dende a Universidade de Vigo, liderou en Galicia o proxecto europeo SoildiverAgro, unha iniciativa que nos últimos anos ensaiou na Limia novas prácticas e sistemas de cultivos que melloren a biodiversidade do solo.
15 Maio 2025

“Grazas ao proxecto PRERIVID estamos a aprender a regar como a viña necesita e a ser máis eficientes no uso da auga”

Entrevista a Juan Martínez-Barberá, responsable de I+D+i de Bodegas Enguera e Director técnico de Enguera Planet. Esta adega valenciana é un dos socios do proxecto “PRERIVID: Predición de necesidades hídricas do viñedo para un uso sostible da auga de rega”, que se desenvolve en Galicia, Castela e León e Valencia.
5 Maio 2025

“A combustión do esterco nas propias granxas avícolas ten vantaxes económicas e ambientais en zonas con alta carga gandeira”

Entrevista a Francisco Xosé Pedras Saavedra, colaborador do proxecto SIMBAV, unha iniciativa que traballa na transformación dos residuos avícolas e agrícolas en recursos útiles como biocombustibles e fertilizantes naturais.
25 Abril 2025

“O chícharo de raposo ten un gran potencial como ferramenta de sustentabilidade agrícola”

Entrevista a Marta Santalla, investigadora do Grupo de Xenética do Desenvolvemento Vexetal (www.devoleg.es) na Misión Biolóxica de Galicia (MBG-CSIC), unha das entidades socias do grupo operativo MAXI-CoberLEG, que busca mellorar a produción agraria mediante o uso de cultivos de leguminosas de cobertura de inverno.
24 Abril 2025

“Os sistemas actuais de xestión de rega non facilitan a adaptación ao manexo de cada parcela”

Entrevista a Javier J. Cancela, investigador do Departamento de Enxeñaría Agroforestal do Campus Terra (Grupo PROePLA), que participa no proxecto PRERIVID: Predición de necesidades hídricas do viñedo para un uso sustentábel da auga de rega.
15 Abril 2025

OLIVEBIOME, una iniciativa pionera que transforma residuos agroindustriales en compuestos para mejorar la salud del ganado

FEUGA lidera un proyecto pionero para transformar residuos agroindustriales en prebióticos y probióticos que mejoran la salud y el bienestar de los animales de granja, reduciendo el uso de antibióticos